Prémiový obsah
★★★
34.8K čtenářů
2 h 10 m
Kuchař Berda
Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
osmažíme jemně nakrájenou cibuli, částí tuku pomastíme alobal Podáváme přímo na alobalu, doplněné opékanými bramborami
Celá jablka položíme na čtverce alobalu, potřeme je třtinového cukru a jablka pečlivě zabalíme do čtverců alobalu
V kastrolu rozehřejeme olej a telecí závitky na něm Telecí závitky vyjmeme z omáčky a udržujeme teplé.
Nachystáme si na plech kus alobalu a na něj kus pečícího Jakmile jsou brambory měkké, necháme alobal otevřený
plátkem šunky, zasypeme plátky cibule a zabalíme do alobalu
Brambory dobře umyjeme, ale neloupeme. Je lepší zvolit nové berambory, kde šlupka není tak tlustá. Poté
Brambory důkladně omyjeme, ale neloupeme. Nakrájíme na čtvrtiny, dáme na plech vyložený pečícím papírem
Potom alobal odstraníme a ještě dopečeme dokřupava. Během pečení pravidelně podléváme.
Telecí maso dáme v celku na pekáč. Při pečení podlíváme horkou vodou.
Maso okořeníme vegetou, opepříme, posypeme drceným kmínem a dáme na zapékací mísy. Přidáme máslo, bobkový
Při pečení podléváme vodou a maso přeléváme vypečenou Podáváme se šťávou a pečenými bramborami.