Koláče s drobenkou budou šťavnatější, když je ihned po upečení mírně pokapeme smetanou ke šlehání.
Do nahřátých silnotěsných sklenic rozdělíme propláchnuté rozinky a oloupané mandle. Víno, koňak nebo
Jablečný mošt ohřejeme téměř k bodu varu, ale nevaříme. Do silnostěnné skleničky nebo hrnečku nalijeme
Z vína odebereme 150 ml, zbylé smícháme se smetanou, dobře rozmícháme cukr a dáme vařit. Do chladného
Do ohnivzdorné nádoby vložíme předepsané suroviny a zahřejeme těsně k varu. Nápoj přecedíme do poháru
Klobásu rozdělíme na čtyři stejné díly a stočené je propícháme špejlemi. Hrubou mouku smícháme s pepřem
Brambory omyjeme a předvaříme je v osolené vodě ve slupce asi 10 minut. Uvařené brambory slijeme, necháme
V kastrolku se silným dnem rozpustíme v neperlivé vodě cukr a za stálého míchání jej přivedeme k varu
Šťávu z kuliček granátových jablek smícháme s cukrem a rozdělíme do čtyř vyšších sklenic. Zalijeme vínem
Ve vodní lázni vyšleháme žloutky, postupně přiléváme 150 ml bílého vína a šleháme do zhoustnutí. Vmícháme