5.1K čtenářů Přidat komentář

Červený vinný grog

15 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Červený vinný grog

  1. Do horké vody dáme kostkový cukr a mícháme, dokud se nerozpustí.
  2. Potom přilijeme rum a víno a zahříváme až téměř k varu, ale nevaříme.
  3. Horký nápoj rozléváme do sklenic, do každé sklenice přidáme špetku muškátového oříšku a plátek dobře omytého citronu.
  • 24 kostek cukr
  • 250 ml voda (horká)
  • 150 ml červené víno
  • 250 ml rum
  • 1 citrón
  • muškátový oříšek

Vylepšený koláč s drobenkou

Koláče s drobenkou budou šťavnatější, když je ihned po upečení mírně pokapeme smetanou ke šlehání.

Švédský grog
7.6K
Kuchař Berda

Švédský grog

Do nahřátých silnotěsných sklenic rozdělíme propláchnuté rozinky a oloupané mandle. Víno, koňak nebo

Jablečný grog
129
kucharfilip

Jablečný grog

Jablečný mošt ohřejeme téměř k bodu varu, ale nevaříme. Do silnostěnné skleničky nebo hrnečku nalijeme

Námořnický grog
673
Redakce Recepty.eu

Námořnický grog

Poté přidáme rum, sundáme z plotny a grog osladíme

Vinná polévka
3.5K
Kuchař Berda
★★★

Vinná polévka

Z vína odebereme 150 ml, zbylé smícháme se smetanou, dobře rozmícháme cukr a dáme vařit. Do chladného

Vinné cukorví
9
tetalenka

Vinné cukorví

Vinné cukroví v troubě naskočí.

Námořnický grog s rumem a vůní skořice
6.8K
Kuchař Berda

Námořnický grog s rumem a vůní skořice

Do ohnivzdorné nádoby vložíme předepsané suroviny a zahřejeme těsně k varu. Nápoj přecedíme do poháru

Smažené vinné klobásy
12.8K
Kuchař Berda
★★★★

Smažené vinné klobásy

Klobásu rozdělíme na čtyři stejné díly a stočené je propícháme špejlemi. Hrubou mouku smícháme s pepřem

Brambory ve vinném těstíčku
2.8K
Kuchař Berda

Brambory ve vinném těstíčku

Brambory omyjeme a předvaříme je v osolené vodě ve slupce asi 10 minut. Uvařené brambory slijeme, necháme

Vinná ovocná dřeň
3.3K
Kuchař Berda

Vinná ovocná dřeň

V kastrolku se silným dnem rozpustíme v neperlivé vodě cukr a za stálého míchání jej přivedeme k varu

Granátový vinný střik
8K
Kuchař Berda

Granátový vinný střik

Šťávu z kuliček granátových jablek smícháme s cukrem a rozdělíme do čtyř vyšších sklenic. Zalijeme vínem

Losos s vinnou omáčkou
7.9K
Kuchař Berda
★★★

Losos s vinnou omáčkou

Ve vodní lázni vyšleháme žloutky, postupně přiléváme 150 ml bílého vína a šleháme do zhoustnutí. Vmícháme

Vinná klobása na pivě
8.6K
Kuchař Berda
★★★

Vinná klobása na pivě

vinné klobásy obtočením a odstřihnutím vytvoříme