Prémiový obsah
★★★
12.3K čtenářů
15 m
Kuchař Berda
Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
V malém hrnci rozehřejeme mléko a přidáme do něj nalámanou čokoládu. Přidáme dřeň z vanilky a koření.
Griotku nalijeme do skleničky a zalijeme horkou vodou Horký nápoj zdobíme plátkem citronu.
Zahřejeme si mléko, smetanu, přidáme čokoládu, koření a necháme dojít téměř k varu, poté odstavíme. Podle
Borovicové špičky dobře propláchneme, vložíme do větší nádoby se širokým hrdlem a zalijeme lakoholem,
Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme spolu se smetanou a asi 6 lžičkami mléka do misky. Zahříváme, dokud
Do šejkru nalijeme rum, vodku, mléko, citrónovou šťávu a přidáme cukr a led. Pořádně promícháme a nápoj
Všechny suroviny kromě minerálky dáme do šejkru a důkladně protřepeme. Slijeme do širší sklenice s ledem
Nejprve si připravte sirup: v hrnci přiveďte k varu vodu s cukrem a kořením - lžičkou perníkové směsi
Švesky omyjeme, vypeckujeme, rozpůlíme a dáme do hrnce. Podlijeme troškou vody, přidáme sůl a pod pokličkou