Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
Mandle zalijte horkou vodou a po chvíli z nich sloupněte tenkou slupku. Ostružiny vložte do rendlíku
Do hrnce nalijeme víno, vermut a přisypeme cukr, přidáme skořici, hřebíček a na větší kousky nasekaný
Brusinkovou šťávu, portské víno, cukr, rozinky a koření zahřejeme těsně pod bod varu a asi 10 minut
Vodku a cukr dáme do malého kastrůlku. Všechny ostatní přísady dáme do hrnce, ohřejeme a necháme 10min
Smíchejte sirup z bezových květů, koření a 250 ml vody a přiveďte k varu. Ztlumte a vařte 30
Mléko vyšleháme do pěny a opatrně zalijme granko. Nahoru dáme nastrouhanou čokoládu a skořici. Ihned
Syrové brambory oloupeme a rozstrouháme do mísy na co nejjemnějším struhadle. Z brambor vymačkáme škrobovou
naskládáme dle chuti nakrájené suroviny a pomocí vánočních vykrajovátek vykrájíme vánoční motivy.
Do menší nádoby dáme rum, skořici, badyán, sirup a zázvor. Necháme chladit asi 30 minut. poté přecedíme
Do hrnku dáme trochu vlažného mléka, cukr a droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, sůl,
V kastrůlku svaříme smetanu, med, a máslo. Důkladně smícháme a odstavíme. Poté nalámeme čokoládu a necháme