8.9K čtenářů
15 m
Redakce Recepty.eu
Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
Šlehačku vyšleháme s cukrem a vanilkovým extraktem Před podáváním věnečky dozdobíme ještě šlehačkou, půlkou
Ozdobíme šlehačkou čerstvým ovocem a malinovou čokoládou
Mléko povaříme a za stálého míchání přimícháme cukr, máslo a kakao. Necháme chvilku vychladnout a poté
Čerstvý chřest očistíme a omyjeme. Poté dáme vařit do vroucí osolené a ocukrované vody. Jakmile je chřest
Bujon a prolisovaný česnek spolu rozmačkáme přímo v talíři, zalijeme horkou vodou a zamícháme. Podle
Oloupané kedlubny nakrájíme na osm dílů a vložíme do kastrolu s vroucí vodou. Osolíme a vaříme doměkka
Na krém vyšleháme šlehačku do tuha, přimícháme moučkový Potřeme krémem a posypeme nastrouhanou čokoládou.
jeden po druhém bílky a došleháme do konzistence šlehačky dobře vychladit a používáme stejně, jako klasickou šlehačku