11K čtenářů Přidat komentář

Italský nákyp

55 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Italský nákyp

  1. Těstoviny uvaříme ve slané vodě s trochou oleje, slijeme, prudce zchladíme, necháme důkladně okapat a dáme stranou.
  2. Cuketu zbavíme konců, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka nebo kostičky.
  3. Hrachové lusky omyjeme, necháme okapat a nakrájíme.
  4. Cibuli a česnek oloupeme a najemno nasekáme.
  5. Feferonku podélně rozpůlíme, zbavíme jádřince a nadrobno nakrájíme.
  6. Olivy omyjeme ve studené vodě.
  7. Rajčata křížem nařízneme ostrým nožem, spaříme, zchladíme a oloupeme.
  8. Potom je rozčtvrtíme, zbavíme jadérek a stopek a dužinu nakrájíme na kostičky.
  9. Olivový olej rozpálíme na pánvi a prudce na něm podusíme kostičky nebo proužky šunky.
  10. Pak přidáme připravenou zeleninu a krátce dusíme.
  11. Vmícháme těstoviny a vlijeme zeleninový vývar.
  12. Vše okořeníme solí a pepřem a vmícháme nasekané bylinky.
  13. Vymažeme tukem zapékací mísu, vložíme do ní zeleninové těstoviny a obložíme kolečky mozarelly.
  14. Zapékáme v troubě předehřáté na 190 °C asi 15 minut.
  15. Nákyp podáváme ozdobený lístky bazalky nebo petrželovou natí.
  • 300 g těstoviny
  • sůl
  • olivový olej
  • cuketa
  • 100 g hrachových lusků
  • 2 cibule
  • 2 stroužek česnek
  • 1 zelená feferonka
  • 6 olivy (černé)
  • 4 rajčata
  • 150 g dušené šunka
  • 125 ml vývar (zeleninový) (bujón)
  • mletý pepř
  • tymián
  • oregáno
  • bazalka
  • petrželová nať
  • tuk (na vymazání)
  • 250 g mozarelly

Aby chlebíčky neokoraly

Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).

Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.

Nákyp ze špaget a sójového granulátu na italský způsob
443
Redakce Recepty.eu

Nákyp ze špaget a sójového granulátu na italský způsob

Granulát dáme do misky, zalijeme vroucí vodou a necháme nabobtnat alespoň půl hodiny. Špagety rozlámeme

Italská carbonara
269
julie

Italská carbonara

Nejprve dejte do velkého hrnce vařit vodu a hodně ji osolte. Jakmile se začne voda vařit, vložte do ní

Italská omeleta
261
redakceTerka

Italská omeleta

Zeleninu nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej a zeleninu opečeme, poté ji přesuneme do mísy

Italský řízeček
604
Redakce Recepty.eu

Italský řízeček

Prsa nařízneme na plát, naklepeme, posypeme solí a postrouháme tvarohem. Přehneme, okraje sklepneme,

Italská nádivka
897
Redakce Recepty.eu

Italská nádivka

Přes noc namočíme houby v mléce. telecí maso nakrájíme na kostky, stejně i drůbky a podusíme na troše

Italská pečeně
1.2K
Redakce Recepty.eu

Italská pečeně

Na zapěněnou cibuli dáme očištěnou, pokrájenou kořenovou zeleninu, odblaněné telecí maso, osolíme, podlijeme

Italská pečeně
1.3K
Redakce Recepty.eu
★★★

Italská pečeně

Očištěnou, pokrájenou zeleninu a cibulku osmažíme na sádle. Přidáme maso, sůl, koření, podlijeme vodou

Italská panacota
9.6K
Redakce Recepty.eu
★★★

Italská panacota

Smetanu nalijeme do hrnce a přidáme želatinu a cukr, prohřejeme, ale nevaříme. Poté nalijeme do formiček

Italská minestrone
668
Redakce Recepty.eu
★★★

Italská minestrone

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a orestujeme na olivovém oleji. Cuketu, pórek a řapíky celeru nakrájíme

Italský salát
875
Redakce Recepty.eu

Italský salát

Brambory a jablíčka nakrájíme, okurky, mrkev, šunky také na malé kousky. Přidáme nasekanou cibulku, sardelky

Italské affogato
118
1
anet.ruzicka

Italské affogato

Připravíme si 4 skleničky. Dno každé skleničky posypeme rozdrcenými Lotus sušenkami, pokapeme marsalou

Italské panettone
25
sandra

Italské panettone

Rozinky smícháme s rumem, 2 lžícemi horké vody a necháme 30 minut odstát. Prosátou mouku propracujemes