Prémiový obsah
★★★
16.3K čtenářů
20 m
Kuchař Berda
Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Mouku smícháme s pivem, vejci, osolíme a vypracujeme těsto. Z něho na prkénku odkrajujeme malé nočky,
Mouku dobře promícháme se solí, vejci a mlékem, až vznikne hladká hmota. Těsto necháme 10-15 minut odležet
Špecle uvaříme ve vařící vodě cca 1 minutu se špetkou
Na špecle rozkvedláme vejce se špetkou soli. Jakmile špecle vyplavou, vyndáme je.
kompaktní lepivé těsto, které poté přes tvořítko na špecle Poté špecle orestujeme na oleji nebo másle.
Špecle povaříme 1 až 2 minuty v osolené vroucí vodě rozpustí, přidáme na nudličky nakrájenou schwarzwaldskou šunku
Vaříme, dokud špecle nevyplavou cca 2 minuty. V hluboké pánvi rozpustíme máslo, přidáme špecle, opečeme
kompaktní lepivé těsto, které poté přes tvořítko na špecle Poté špecle orestujeme na oleji nebo másle.
Všechny ingredience na špecle vložíme do mísy a dobře Špecle podáváme s dušeným hovězím masem.
nakrájenou cibuli a přidáme nahrubo nastrouhanou šunku podle potřeby osolíme a opepříme (pozor na slanost šunky
Rozmícháme žloutky, mouku, papriku a doléváme vodou tak, aby vzniklo řídší těsto. Do vařící vody procedíme