2.9K čtenářů
35 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Pokud máte k dispozici fíky, určitě vyzkoušejte recept Fíky oloupejte a vidličkou je rozmělněte do pasty.
Fíky opláchneme studenou vodou, osušíme a zbavíme stopek Fíky nakrájíme a poklademe na riccotu.
libovolné tvary, rozdělte je na talířky, doplňte čerstvými fíky a přelijte trochou medu.
Uvařené krátké těstoviny al dente promícháme se lžící Těstoviny s fíky a šunkou posypeme hoblinkami parmazánu
Parmazánovou zmrzlinu si připravíme raději den předem Studenou rajčatovou polévku s parmazánovou zmrzlinou
Figy narežeme na tenké plátky a rozložíme na tanier. Obložíme plátkami šunky a posypeme kockami syra