Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
Přidáme bílý jogurt, sardelovou pastu a nasekanou pažitku
směsi přidáme nastrouhanou syrovou cibuli, koření, sardelovou pastu, nasekané kyselé okurky a salám.
směsí utřenou ze žloutků, nasekané šunky a bílků, sardelové pasty a másla.
mixéru, ušleháme, přidáme tvaroh, mletou papriku, sardelovou pastu, hořčici a rozmixujeme.
Máslo společně se sardelovou pastou utřeme a touto
Do další mísy nebo do mixéru vložíme cibuli, sardelovou pastu, tvrdý sýr, česnek, šunku, máslo a vše umixujeme
pastu, vmícháme jemně usekaný bílek, zelenou petržel nebo pažitku a trochu posekaných sardelových řezů.
Změklé máslo utřeme se sardelovou pastou. Na kapra neneseme máslo, utřené se sardelovou pastou
Očištěný celer uvaříme v osolené vodě (můžeme přidat i ocet) téměř doměkka. Necháme ho zchladnout, pokrájíme
rozválíme na plát asi 30x30 cm a potřeme celou plochu sardelovou pastou.