17.9K čtenářů
30 m
Kuchař Berda
Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
Uzené maso (vařené, pečené..) nakrájíme na jemno a Nivu rozdrobíme najemno a rovněž přidáme do těsta.
Halušky připravíme dle návodu na obale. Do hotových halušek vmícháme osmahnutou cibuli s uzeným
Přes síto (na halušky) protlačujeme těsto do hrnce maso.
Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme a topinky poklademe masovou směsí a posypeme nastrouhanou nivou
Maso dobře zvážíme a odvážíme i sůl, kterou do masa Maso necháme maso odležet týden, ale můžeme i déle.
Uzené nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli a opečeme , osolíme a opepříme a zamícháme do halušek.
Vše krátce povaříme a podáváme uzeným masem. Příprava masa: Maso nakrájíme na plátky a na pánvi
Do vychladlé kaše zamícháme žloutky, sůl, uvařené uzené maso nakrájené na kostky a z bílků ušlehaný tuhý sníh
Nakrájené rohlíky smícháme s mlékem, žloutky, nakrájeným uzeným masem, zelenou částí jarní cibulky, rozehřátým máslem
Uzené maso dáme do vroucí vody a vaříme alespoň 40 Vzniklý vývar můžeme využít na uzenou polévku.
Uzené maso nakrájíme na malé kousky a přidáme k cibulce nebo mísy a promícháme se směsí opečené cibulky a masa
Asi 100 g uzeného masa nakrájíme na kostičky, zbytek Podáváme s plátky uzeného masa a vařenými bramborami