Prémiový obsah
★★★
10.2K čtenářů
15 m
Kuchař Berda
Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
Maso dobře zvážíme a odvážíme i sůl, kterou do masa Nádobu uchováváme v lednici nebo ve studeném sklepě
Vše krátce povaříme a podáváme s plátkem opečeného uzeného masa.
Marinádou potřeme maso. Uzené grilované maso podáváme s čerstvým chlebem a
Do vychladlé kaše zamícháme žloutky, sůl, uvařené uzené maso nakrájené na kostky a z bílků ušlehaný tuhý sníh
Nakrájené rohlíky smícháme s mlékem, žloutky, nakrájeným uzeným masem, zelenou částí jarní cibulky, rozehřátým máslem
Vařené uzené maso pomeleme, vejce uvaříme natvrdo a maso, nakrájená vejce a všechno důkladně promícháme
toastového chleba položíme po jednom tenkém plátku uzeného masa, potřeme ho hořčicí, položíme plátek sýra, osolíme
podle návodu v osolené vodě, poté scedíme, přelijeme studenou Vařené uzené maso nakrájíme na malé kousky.
přidáme na kostičky nakrájenou a opečenou slaninu a uzené maso, zředíme vývarem a dochutíme octem a solí.
Příprava hrachovky: Hrách namočíme do studené vody Vše krátce povaříme a podáváme uzeným masem.