Prémiový obsah
★★★
43.5K čtenářů
2 h
Redakce Recepty.eu
Skvrny od mastného vyčistíme tak, že skvrny pokapeme jarem a necháme působit.
Potom látku vypereme normálním způsobem, jak jsme zvyklí.
Umyté maso dáme vařit a později přidáme kroupy. Jakmile jsou kroupy polouvařené, přidáme očištěnou zeleninu
Uvaříme kroupy, uzené koleno podélně rozřízneme, oddělíme Těsně před dovařením vložíme do polévky uvařené kroupy
Po poklesu tlaku sejmeme poklici, do polévky přilijeme Polévka je dobrá i studená.
Potom do polévky zavaříme krupici, přilijeme mléko Polévku dále dochutíme jemně nasekanou petrželovou
Použijeme vývar z uzeného kolene či žeber, kostí, které Polévku osolíme, opepříme a dochutíme majoránkou.
Hrách zalijeme vodou den předem. Žebra uvaříme v hrnci s kořením doměkka. Hrách zcedíme a uvaříme v čisté
Uzená žebra omyjeme, vložíme je do hrnce a zalijeme spolu s kroupami a vařenými bramborami ho přidáme do polévky