5.1K čtenářů
30 m
Kuchař Berda
Proléváme-li čas od času kuchyňské odtoky slanou vodou, neusazuje se na nich mastnota.
Ne všechny druhy brambor se hodí na bramborovou kaší Do bramborové kaše můžete využít i další suroviny jako
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli osmažíme na oleji, přidáme mletou papriku a necháme zpěnit
, pepř a odložíme, na pánvi orestujeme nakrájenou klobásu
jáhly zcela měkké, přidáme k nim nahrubo nastrouhané jablko Hotovou kaši posypeme skořicovým cukrem a pokapeme
Zelí necháme okapat, pokrájíme, jablka si překrojíme
kaši. Bramborovou kaši dáme na talíř, přidáme opečené uzené
Přilijeme smetanu a vyšleháme hladkou tužší kaši. Bramborovou kaši navrstvíme rovnoměrně do zapékací
Zvýšíme otáčky a vyšleháme nadýchanou bramborovou kaši
Troubu předehřejeme na 200°C. Palice česneku potřeme olejem, zabalíme do alobalu a pečeme 30 minut. Mezitím