Prémiový obsah
★★★
15.3K čtenářů
25 m
Kuchař Berda
Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
Oloupané špekáčky nakrájíme na kolečka. Do připravených sklenic s víčkem klademe střídavě uzeninu a cibuli
Špekáčky třikrát nakrojíme, do krajních zářezů dáme plátek okurky, hořčici, chilli a cibuli na kolečka
Špekáčky podélně rozřízneme a naskládáme společně s cibulí do sklenice. V hrnci si svaříme vodu s kořením
Špekáčky podélně rozřízneme a naskládáme společně s cibulí do sklenice. V hrnci si svaříme vodu s kořením
Vodu rozmícháme s worcesterem, olejem, hořčicí a mletou paprikou. Přidáme ostatní koření a povaříme 5
V 5 litrech vody dáme vařit ocet, sůl, cukr a koření. Po 2 minutách dáme nálev stranou. Špekáčky podélně
Milovníci ostřejších utopenců mohou do sklenice přidat
Ocet, vodu, cukr, sůl a celé koření povařte 2 minuty a nechte vychladnout. Špekáčky oloupejte a podélně
Vodu s octy přivedeme k varu, přidáme koření, sůl a cukr a necháme pár minut povařit. Cibuli a česnek
Příprava utopenců: Buřty oloupeme, podélně rozřízneme a hodně opepříme do řezu vložíme řez okurky a kousek