3.4K čtenářů
25 m
Kuchař Berda
Tvrdou hořčici zakápneme šťávou z citrónu nebo pomeranče, trochou oleje a rozmícháme.
Získáme opět správnou konzistenci a navíc zajímavou chuť.
Vejce se nevaří ve skořápce, nýbrž opatrně rozbitá, omáčka opět vře, rozbijeme do ní opatrně vedle sebe vejce
Uvedeme znovu do varu, zmírníme plamen a vejce necháme Uvařená vejce vybereme, necháme okapat a ještě horká
Potom ji rozložíme na teplou misku a na ni upravíme ztracená vejce, která posypeme petrželovou natí a polijeme
polévky po jednom opatrně vkládáme vyklepnuté celé vejce Polévku servírujeme vždy s jedním vejcem na porci.
vařící osolené vody s octem dáme opatrně vařit čerstvá vejce Vejce vaříme ve vodě čtyři minuty.
Na ztracená vejce si dáme do velkého hrnce vodu s octem Vejce rozklepneme do misky.
Připravte pošírované vejce. krajíce a na každý položte přīpravené pošírované vejce
Vejce uvaříme v malém hrnci natvrdo. Přimícháme k nim majonézu, hořčici a nasekanou pažitku
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Odebereme 60 g majonézy a přidáme k ní smítka kopru
Vejce rozklepneme do naběračky, lžící zamícháme vodu Polévku podáváme se ztraceným vejcem, smaženým hráškem
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, rozkrájíme na poloviny Ozdobíme troškou majonézy, naskládáme na talíř nebo