12.2K čtenářů Přidat komentář

Francouzská omeleta II.

25 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Francouzská omeleta II.

  1. Z osolených vajec, smetany a strouhanky vyšleháme řídké těsto.
  2. Do pánve vložíme na rozpálený olej plátky žampionů, krátce opečeme, zalijeme těstem a posypeme tymiánem.
  3. Opečeme z jedné strany, otočíme, posypeme strouhaným sýrem a dopečeme z druhé strany.
  • vejce
  • 50 ml smetana
  • strouhanka
  • žampióny
  • sýr (strouhaný)
  • olej
  • sůl
  • tymián

Loupání česneku

Pokud slupky na česneku drží víc, než se nám hodí, položíme stroužek česneku na prkénko a plochou stranou nože zmáčkneme.

Slupky pak půjdou lépe odstranit.

Francouzská omeleta
42K
Kuchař Berda
★★★

Francouzská omeleta

Nalijeme na pánev na rozpálené máslo a mícháme až se omeleta

Francouzské brambory II.
53.4K
Redakce Recepty.eu
★★★

Francouzské brambory II.

Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. V rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme

Pórková omeleta II.
4.6K
Redakce Recepty.eu
★★★

Pórková omeleta II.

Hotovou omeletu rozkrájíme na porce, které podáváme

Francouzská omeleta
97
Apetit Online
★★

Francouzská omeleta

Pánvičku rozehřejte na středním plameni. Vejce vyklepněte do misky a prošlehejte vidličkou ale jen tak

Francouzská omeleta
107
Vareni.cz
★★★

Francouzská omeleta

Omeletu necháme chvilku bublat a tuhnout. Hotovou francouzskou omeletu sesuneme na talíř a zarolujeme

Langoše
10.2K
Kuchař Berda
★★★

Langoše II.

Mléko ohřejeme a nadrobíme do něj droždí – uděláme kvásek. Do kvásku přidáme ostatní suroviny a vymícháme

Tiramisu II.
11.3K
1
Redakce Recepty.eu
★★★

Tiramisu II.

Cukrářské piškoty namáčíme v silné kávě ochucené brand. Vkládáme do formy a jednotlivé vrstvy potíráme

Čevabčiči II.
127.1K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Čevabčiči II.

Mleté maso promícháme s drobně nakrájenou cibulí, paprikou, pepřem a solí a uděláme dvanáct tenkých válečků

Medovník II.
9.4K
2
Redakce Recepty.eu

Medovník II.

Těsto: Smíchejte ocet se sodou. Máslo, cukr a med vložte do hrnce, vymíchejte, přidejte sodu s octem

Marokánky
21.2K
Kuchař Berda
★★★

Marokánky II.

Mléko, mouku a cukr smícháme v hrnci dohromady a vaříme, dokud nevznikne hustá kaše. Přimícháme směs

Vánočka
13.9K
Kuchař Berda

Vánočka II.

Zpracujeme klasickým způsobem kynuté těsto. Necháme vykynout, rozdělíme na jednotlivé prameny, podle

Jidáše II.
4.9K
Kuchař Berda

Jidáše II.

Z vlažného mléka, cukru a droždí připravíme kvásek a necháme jej na teplém místě vzejít. Do teplého mléka