Prémiový obsah
★★★
12.6K čtenářů
45 m
Kuchař Berda
Vejce uchováváme vždy špičkou dolů, aby žloutek ležel na bílku a ne ve vzduchové bublině.
Květák očistíme a namočíme na 20 minut do slané vody Když je květák již skoro upečený, zalijeme jej ještě
Brokolici a květák rozkrájíme na růžičky a košťál na Podáváme s uvařeným vejcem.
Květák pokrájíme na menší kousky a povaříme ve vodě , rukoly a rozklepneme 2 křepelčí vejce.
Růžičky květáku omyjeme a chvíli povaříme v hrnci. přidáme i s bramborami do pekáče, zalejeme rozšlehaným vejcem
zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme uvařený a rozebraný květák uděláme naběračkou 4 důlky a do každého vyklopíme 1 vejce
Zalijeme rozšlehanými vejci a mícháme, dokud se vejce Květák s vejci podáváme ještě teplý s bramborem, chlebem
Vývar přivedeme k varu a uvaříme v něm květák. Přidáme uvařený květák rozkrájený na malé růžičky.
Květák vcelku vložíme do vroucí osolené vody, vaříme Smícháme olivový olej s rozdrceným česnekem a květák
Jakmile je dozlatova orestovaný, přidáme malé růžičky květáku
Vejce rozšleháme se solí a pepřem, sušenou petrželkou Vaříme, dokud nemají vejce požadovanou konzistenci.
Dělám podobně ale s minimem oleje dám jenom tolik kolik je třeba na orestování cibule vysuším aby nebyla mastná. Jezte zdravě.