Prémiový obsah
★★★★★
132.6K čtenářů
1 h 30 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Očištěné a umyté maso nakrájíme na malé kostky, cibuli očistíme a drobné nasekáme, oloupaný baklažán
Přebranou a umytou rýži zalijeme 1,5 x větším množství vody, jako je rýže, přidáme trochu sádla, sůl,
Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a promícháme s moukou. Na rozehřátém oleji zpěníme
Předem všechny suroviny nakrájejte. Maso na kostky podobně jako na guláš, cibuli nadrobno, papriky a
Rýži si dáme vařit do osolené vody. Mezitím si nakrájíme maso na menší kostky a prudce osmažíme do zblednutí
Do velké pánve hodíme na kostičky nakrájenou slaninku, přidáme sádlo a vyškvaříme do voňava a křupava
Maso nařežeme na kousky, osolíme, opepříme a na pánvi rychle opečeme. Pak dáme do jiné nádoby, na zbylém
Na sádle zpěníme hrubě nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, osmažíme, přidáme na kostky
Všechnu zeleninu a brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky cibuli a rajčata na kolečka.
Na rozehřátý olej se dá pokrájená cibule a na kostičky nakrájené maso. Zadusí se a po chvilce se přidá
je vynikající