16.3K čtenářů
1 h 20 m
Kuchař Berda
Pokud připálíme mléko v hliníkovém hrnci, stačí v hrnci povařit jednu cibuli.
Připálené mléko vystoupí na hladinu v podobě pěny.
Kotlety si lehce naklepeme, posypeme kořením. Poté přidáme špenát, fazole a dusíme, podle chuti přidáme
Na oleji osmahneme cibulku dozlatova. Přidáme česnek nasekaný na plátky, osmahneme, přidáme špenátový
Dále klademe porce kotlety potřené hořčicí, na ně narovnáme Sýr na okrajích přichytíme párátky k masu.
Na stejné pánvi, se zbytkem ghí, orestujeme špenát, restujeme, aby se odpařilo co nejvíce tekutiny ze špenátu
Mezitím si nastrouháme sýr na hrubo a oloupeme česnek těsto vyválíme na pomoučené ploše a poklademe na něj špenát
Špenát omyjeme, spaříme vodou a posekáme. Přidáme vejce, strouhaný sýr, sůl a pepř.
Listy špenátu opereme a natrháme na větší kusy, dáme přidáme pár kousků sýra.
Omáčkou přelijeme špenát a posypeme ho sýrem. Zapékáme v troubě asi 6 minut, dokud se sýr neroztaví
Dále klademe porce kotlety potřené hořčicí, na ně narovnáme Sýr na okrajích přichytíme párátky k masu.
zatáhne přesuneme ho do pekáčku a posypeme nastrouhaným sýrem