Prémiový obsah ★★★ 20.9K čtenářů Přidat komentář

Kapsa z vepřového boku

2 h

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Kapsa z vepřového boku

  1. Vepřový bok omyjeme, osušíme a vytvoříme uprosřed ostrým nožem větší kapsu, kterou vymažeme hořčicí.
  2. Pak si uděláme nádivku.
  3. Rozehřejeme lžíci sádla, na kterém rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou červenou papriku, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, osolíme a posypeme grilovacím kořením.
  4. Pak přidáme vejce a osmažíme dokud vejce neztuhne.
  5. Kapsu touto nádivkou naplníme a uzavřeme jehlicí.
  6. Pekáč vymažeme trochou tuku, maso do něj dáme kůží dolů, podlijeme vývarem a posypeme grilovacím kořením.
  7. Pečeme ve vyhřáté troubě za občasného podlévání vývarem.
  8. Až je maso téměř hotové, otočíme jej kůží nahoru, nakrájíme ji na čtverečky a necháme ještě chvíli propéct.
  9. Podáváme s opékanými bramborami.
  • 1 kg vepřový bůček
  • sůl
  • grilovací koření
  • 1 lžička hořčice
  • 4 vejce
  • 1 lžíce sádlo
  • 150 g anglická slanina
  • 1 paprika (červená)
  • 1 cibule
  • 4 stroužek česnek
  • tuk (na vymazání)

Čisté odtoky

Proléváme-li čas od času kuchyňské odtoky slanou vodou, neusazuje se na nich mastnota.

Vepřové kapsy s křenem
594
redakceTerka

Vepřové kapsy s křenem

Z každého plátku nařízneme kapsu, osolíme, opepříme Kapsy opečeme z obou stran a výpek lehce zaprášíme

Vepřová kapsa na kari
743
Redakce Recepty.eu
★★★

Vepřová kapsa na kari

Z jedné strany zastrčíme nůž a uděláme kapsu.

Marinovaný vepřový bok
311
nikolka
★★★

Marinovaný vepřový bok

Cukr a sherry nalijeme do kastrůlku a zahříváme, až se cukr rozpustí. Přidáme prolisovaný česnek a zázvor

Vepřový bok v marinádě
1.6K
Redakce Recepty.eu

Vepřový bok v marinádě

Cukr dáme do rendlíku, zalijeme sherry a na mírném plamenu zahřejeme. Přidáme zázvor, česnek a vaříme

Vepřový bok s hruškami
153
nikolka

Vepřový bok s hruškami

Bok přendáme do většího a vyššího pekáče.

Vepřová kapsa s nivou a slaninou
2.8K
Redakce Recepty.eu
★★★

Vepřová kapsa s nivou a slaninou

Panenku nařízneme na půl, abychom vytvořili kapsu. Před podáváním vždy kapsu rozřízneme na půl.

Vepřový bok se zadělávanou kapustou
288
redakceTerka

Vepřový bok se zadělávanou kapustou

Maso omyjeme a několikrát ho nařízneme, tak aby vznikla napovrch mřížka. Maso osolíme, opepříme, posypeme

Vepřový bok pečený v zelí
1.8K
Redakce Recepty.eu
★★★

Vepřový bok pečený v zelí

Maso nařízneme, osolíme ze všech stran, smícháme olej, česnek, koření a vetřeme do masa. Pekáč vymažeme

Vepřový bok s jarní nádivkou
931
Redakce Recepty.eu

Vepřový bok s jarní nádivkou

V masu si uděláme kapsu, bylinky nasekáme, žloutky Naplníme do kapsy, sepneme, potřeme česnekem, posypeme

Anglická kapsa z vepřového masa s vejci
128
redakceTerka

Anglická kapsa z vepřového masa s vejci

Nejprve si uvaříme 2 vejce natvrdo. Mezitím si maso naklepeme, osolíme a opepříme. Poté naplníme šunkou

Vepřová přírodní kapsa s vejcem a klobáskou
768
Redakce Recepty.eu

Vepřová přírodní kapsa s vejcem a klobáskou

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Poté potřeme hořčicí a přidáme kousek vejce,

Vepřová kapsa s česnekem, žampiony a slaninou
1.9K
Redakce Recepty.eu
★★★

Vepřová kapsa s česnekem, žampiony a slaninou

Vepřové maso očistíme a nakrájíme na vysoké plátky, Pečeme asi 50 minut na 180° s pokličkou, aby vepřové