Pokud slupky na česneku drží víc, než se nám hodí, položíme stroužek česneku na prkénko a plochou stranou nože zmáčkneme.
Slupky pak půjdou lépe odstranit.
Olomoucký mls už jen servírujeme na talíře. Olomoucký mls podáváme se zeleninovým salátem, třeba
Maso nakrájené na kostičky opečeme na oleji doměkka. Okořeníme muškátovým květem a podlijeme trochou
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva, kakao, nakonec sníh z bílků. Těsto
Neotevřenou plechovku slazeného kondenzovaného mléka vaříme 120 minut ve vodní lázni v hrnci zakrytém
Tvarůžky spolu s cibulí nakrájíme, přidáme tvaroh, hořčici, máslo a petrželku. Rozmixujeme, přidáme sůl
Tvarůžky dobře vidličkou rozmačkáme, utřeme s tvarohem a máslem, přidáme nastrouhanou cibuli a ochutíme
Na oleji na pánvi zpěníme cibulku, poté přidáme prolisovaný česnek, na kostky nakrájenou očištěnou papriku
Kuřecí řízky nakrájíme na kostičky, v misce je osolíme, opepříme a okořeníme grilovacím kořením. Necháme
festivalu na počest typické hanácké speciality – Olomouckým Olomoucké slavnosti spojují všechno v jednom.
Rozválíme těsto na plech tak, aby tvořilo asi 1 cm okraje. Prolisovaný česnek smícháme s trochou oleje
Tvarůžky rozdělíme na kolečka, opepříme, důkladně obalíme v mouce, rozmíchaném vajíčku s mlékem a nakonec