Prémiový obsah
★★★★★
112.5K čtenářů
1 h
Kuchař Berda
Skvrny od mastného vyčistíme tak, že skvrny pokapeme jarem a necháme působit.
Potom látku vypereme normálním způsobem, jak jsme zvyklí.
Hermelíny si nakrájíme na čtvrtky a každý kousek potřeme česnekem. Spolu s ostatními surovinami vrstvíme
Připravíme si zavařovací sklenice. Do každé z nich vložíme 1 bobkový list, 1 celý pepř, kolečko mrkve
Asi 2 - 3 dny předem naklepeme kotlety nebo řízky. Jako přílohu k naloženým kotletám volíme hranolky.
V hrnci svaříme 1 l vody, přidáme ocet, koriandr, citronovou kůru, bobkový list,, 2 lžíce soli a cukr
Česnek oloupeme a překrojíme na poloviny, feferonky omyjeme. Olivy necháme na sítu okapat. Připravíme
Klobásky na koncích a po obvodu lehce nařežeme, orestujeme je mírně na oleji a rovnáme je do sklenice
Vodu povaříme s octem, rajčatovou šťávou, kořením, cukrem a solí. Přidáme tenké plátky mrkve, přivedeme
Buřty a cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Papriky očistíme a nakrájíme na menší kousky. Ocet svaříme
Vejce si uvaříme natvrdo, oloupeme a nasekáme. Smícháme s majonézou, přidáme pokrájené houby a nastrouhaný
Řízky můžeme na jakýkoliv způsob.