Španělské ptáčky s vlašskými ořechy

12.9K čtenářů Přidat komentář

Španělské ptáčky s vlašskými ořechy

1 h

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Španělské ptáčky s vlašskými ořechy

  1. Maso propláchneme pod studenou tekoucí vodou.
  2. Poté ho nakrájíme na plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
  3. Na každý plátek dáme kousek šunky, uvařeného vajíčka, plátek okurky a trochu sekaných vlašských ořechů.
  4. Plátky svineme a vytvoříme z nich závitky, které pevně omotáme režnou nití, aby se nerozpadly.
  5. Na rozpáleném oleji zpěníme cibulku, na které pak krátce po všech stranách osmahneme závitky.
  6. Poté je podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou.
  7. Závitky občas obrátíme a podlijeme, aby se nepřipálily.
  8. Když jsou měkké, tak je vyjmeme, šťávu vysmahneme, až zůstane jen tuk - zaprášíme moukou a za stálého míchání opražíme.
  9. Potom zředíme vlažnou vodou, dobře rozmícháme a ještě chvíli povaříme.
  10. Nakonec přidáme na zjemnění máslo.
  11. Podle chuti můžeme dosolit a dopepřit.
  12. Omáčku přelijeme přes závitky, které jsme předtím zbavili nití.
  13. Podáváme s rýží či houskovým knedlíkem.
  • 400 g vepřové maso
  • 80 g šunka
  • 40 g olej
  • 80 g okurky (sterilované)
  • 80 g cibule
  • 2 vejce
  • 40 g mouka (hladká)
  • 20 g máslo
  • 40 g vlašské ořechy
  • 3 lžíce hořčice
  • sůl
  • mletý pepř

Čištění rychlovarné konvice

Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.

Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.

Spirála by měla být celá ponořená.

Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.

Španělský ptáček
1.7K
nikolka
★★★★

Španělský ptáček

Plátky masa naklepeme, na okraji malinko nařízneme, aby se nekroutily a osolíme. Každý plátek potřeme

Španělští ptáčci
7.6K
Redakce Recepty.eu
★★★

Španělští ptáčci

Vrátím ptáčky a dusíme. Poté ptáčka zbavíme nitě a můžeme podávat.

Španělské ptáčky
80.1K
2
Kuchař Berda
★★★★★

Španělské ptáčky

Plátky masa naklepeme, na okraji malinko nařízneme, aby se nekroutily a osolíme. Každý plátek potřeme

Španělští ptáčci se slaninou
993
Redakce Recepty.eu
★★★★

Španělští ptáčci se slaninou

Hovězí plátky naklepeme, posolíme, okořeníme černým kořením. Na ně dáme čtvrtky vajec uvařených natvrdo

Španělský vepřový ptáček
544
anet.ruzicka
★★★

Španělský vepřový ptáček

Pak opečeme ptáčky z každé strany, zalejeme horkou Jakmile je maso měkké vyjmeme z výpeku ptáčky.

Hovězí španělský ptáček
1.3K
jardagurman
★★★

Hovězí španělský ptáček

Vrátím ptáčky a dusíme. Poté ptáčka zbavíme nitě a můžeme podávat.

Hovězí španělští ptáčci
612
nikolka
★★★

Hovězí španělští ptáčci

Vrátím ptáčky a dusíme. Poté ptáčka zbavíme nitě a můžeme podávat.

Španělské ptáčky se šťouchaným bramborem
1.8K
Redakce Recepty.eu
★★★

Španělští ptáčci se šťouchaným bramborem

V hrnci na sádle ptáčky opečeme, vyjmeme je na talíř Ptáčky vyjmeme, odstraníme provázky, vývar dochutíme

Španělský ptáček se zeleninovou rýží
947
Redakce Recepty.eu
★★★

Španělský ptáček se zeleninovou rýží

Poté vložíme ptáčky, které zalijeme vodou, aby byly Dusíme asi 90 minut doměkka.Hotové ptáčky vyjmeme šťávu

Telecí závity - španělští ptáčci
1.8K
Redakce Recepty.eu
★★★

Telecí závity - španělští ptáčci

Telecí řízky odblaníme, naklepeme, osolíme, okořeníme, na každý dáme čtvrtinu vejce na tvrdo, proužek

Klasický španělský ptáček s rýží
3.1K
Redakce Recepty.eu
★★★

Klasický španělský ptáček s rýží

Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Nasolíme, opepříme a potřeme lžičkou hořčice. Příprava náplně:

Španělské ptáčky z hovězí kýty
1.8K
Redakce Recepty.eu
★★★

Španělské ptáčky z hovězí kýty

V hrnci na sádle ptáčky opečeme, vyjmeme je na talíř Ptáčky vyjmeme odstraníme provázky, vývar dochutím,