Prémiový obsah
★★★★★
56.1K čtenářů
1 h 50 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
polovinu másla, tymián, sůl, pepř a necháme v teple, kotlety Kotlety na talíři přelijeme omáčkou a podáváme.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká půlkolečka. Kotletu otřeme vlhkým hadříkem a nakrájíme na 4 plátky
Kotlety omyjeme, osušíme, lehce naklepeme, osolíme Zeleninu rozdělíme na talíře s kotletami a podáváme
Z jednotlivých kotlet odstraníme přebytečný tuk a po petrželovou nať a hořčici promícháme a směsí potřeme kotlety
Maso přesuneme do pekáčku, zasypeme nakrájenou cibulí
Potom přidáme dvě nakrájené cibule, na ně položíme Během pečení přeléváme maso výpekem a podle potřeby
Brambory oloupeme, omyjeme a osušíme. Podáváme s pečeným bramborem a s kolečkem bylinkového
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, přidáme do , pod pokličkou, dusíme, dokud se voda neodpaří a brambory
Umyté brambory uvaříme, oloupeme na krájíme na kostky brambory, osolíme a společně opražíme.
Během pečení občas seškrabujeme připečené mléko ze Hotovou omáčku podáváme ke kotletám spolu s bramborami