6.2K čtenářů
1 h 10 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Rajčata oloupeme a nakrájíme alespoň na osminky, opereme bylinky, osušíme, otrháme lístky a malou část
Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a orestujeme na rozehřátém sádle. Zaprášíme mletou paprikou, kari
Maso nakrájíme na stejně velké kostky, osolíme je, opečeme za stálého míchání na tuku a krátce podusíme
Rajčata oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Vše nakrájíme na nudličky a opečeme na pánvi. Maso podlijeme
Očištěné maso rozdělíme na třetiny. První nařežeme na větší kusy, druhou část nakrájíme na kostky o
Vepřovou panenku rozřízneme a naplníme chřestem. Stáhneme a necháme ragú zredukovat.