Prémiový obsah
★★★★
16.8K čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Všechnu zeleninu očistíme a opereme. Mrkev, petržel a celer nastrouháme na hrubším struhadle, ostatní
Okurky omyjeme a naskládáme střídavě s listy a koprem do 5 litrové sklenice. V hrnci smícháme 5 l vody
Pláty listového těsta rozprostřeme na plech s pečícím papírem a rovnoměrně propícháme vidličkou. pečeme
Utřeme si máslo se žloutky, přidáme rum a mouku a necháme hodinu odležet. Na náplň si připravíme ořechy
Zalijeme vývarem a přidáme koření, osolíme a opepříme podle Zahustíme podle potřeby moukou rozšlehanou ve smetaně
Do vlažného mléka přisypeme 1 lžičku cukru, droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme obě mouky
Švestky zbavíme pecek a omyjeme. Naložíme do mísy s cukrem a octem. Necháme marinovat 24 hodin v chladu
Oloupané a vykrájené hrušky nakrájíme na čtvrtky, dáme do kastrolu, podlijeme vodou a na mírném ohni
Příprava rohlíčků: Všechny suroviny dejte do mixéru nebo food procesoru a společně rozmixujte do hladké
Do malého kastrůlku nebo hrnku rozdrobíme droždí, rozetřeme je lžící na kašičku, přidáme lžičku cukru
Cukr nasypeme do hluboké mísy a přidáme máslo pokojové teploty. Spojíme a přisypeme mouku vejce a citrónovou