Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme Dáme na kus alobalu a klademe na ně slaninu, fazolky
Řízky odblaníme, naklepeme a osolíme. Naplněné řízky obalíme v trojobalu a usmažíme ve větším
Kotlety z obou stran osolíme, opepříme a nařízneme do nich kapsy. Sterilované zelí necháme okapat, vmícháme
Vepřové řízky rozklepeme hodně do šířky, osolíme, potřeme Řízky obalíme v mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem
Každou porci zabalíme samostatně do alobalu a ke každé pekáček nalijeme trochu vody, do ní položíme porce v alobalu