4.5K čtenářů
2 h
Kuchař Berda
Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Vepřové maso posolíme, lehce pokmínujeme, vložíme do Vepřové maso s jablky je v české kuchyni dosti i pro
Propláchnuté nakrájené zelí zalijme vodou, osolíme cibuli, kterou přidáme ke scezenému a propláchnutému zelí
Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou, dle Příprava zelí: Zelí si dáme do hrnce, zalijeme vodou
přidáme cukr, dokud nezkaramelizuje, poté přidáme zelí Jablka omyjeme, vykrájíme a pokrájíme na kostičky,
Vepřovou plec lehce nařízneme na kůři, osolíme, opepříme Mezitím jablka nakrájíme na měsíčky a potřeme marinádou
Jablka seřízneme a vydlabeme. Dužinu nakrájíme na malé kostičky a smícháme se zelím
Jablka nastrouháme, smícháme je s kyselým zelím a rozložíme V polovině pečení můžeme ke kachně přidat na půlky
Jablka omyjeme, vyřízneme z nich jádřince, nakrojíme po obvodu lehce kolem dokola nožem a střed jablek
Jablka omyjeme a odkrojíme horní čtvrtinu. Upečená jablka polijeme medem.
Pekáč vymažeme olejem, poklademe zelí, kousky brambor doměkka, dle potřeby podléváme, půl hodiny před koncem pečení
Přidáme nakrouhané zelí, kmín, ocet, cukr, červené Nakonec přidáme jablka.
Mezitím si připravíme zelí. Na sádle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme zelí,