16.2K čtenářů
1 h 20 m
Kuchař Berda
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
hmoty rukama přidáváme postupně po lžících zakysamou smetanu
Než se nám buchta upeče, připravíme si zakysanou smetanu smetanou a posypeme skořicí.
strouhankou, osolíme, okořeníme, promícháme, zalijeme zakysanou smetanou, prohřejeme a podáváme.
Osolenou prosátou mouku smícháme v hluboké míse se zakysanou smetanou, cukrem a žloutky.
V kastrolu orestujeme dozlatova na oleji slaninu a cibuli nakrájenou nadrobno. Poté přidáme česnek a
Vepřové maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky Na oleji zprudka osmahneme kostky masa a vyjmeme je
Maso nakrájíme na menší kostky. Stáhneme z kamen, vlijeme smetanu a promícháme.
rozpáleném oleji osmažíme cibuli dorůžova, přidáme na kostky
cibuli zapěníme na sádle, přidáme maso pokrájené na kostky V zakysané smetaně rozmícháme mouku a přilijeme ji