Prémiový obsah
★★★
14.5K čtenářů
1 h 5 m
Redakce Recepty.eu
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Z těsta uděláme osm tenkých řízků, které namáčíme v těstíčku, připraveném smícháním půlky vejce, 3 lžic
Těstíčko vytvoříme smícháním všech surovin. Maso nakrájíme na menší kousky a naložíme je do těstíčka
Potom je namočíme v těstíčku, připraveném z rozšlehaných Řízky podáváme s opékanými nebo vařenými bramborami
Strouhanku smícháme s nastrouhaným parmazánem. Kedlubny nakrájíme na plátky a osolíme a opepříme. Plátky
Z kýty nakrájíme řízky, na okrajích je nařízneme, naklepeme , osolíme, opepříme a obalíme v těstíčku.
Z telecí kýty nakrájíme řízky, naklepeme je a osolíme V těstíčku namáčíme řízky a v rozpáleném tuku je smažíme
Příprava řízku: Maso očistíme a naklepeme. Odpočaté maso obalíme v těstíčku a smažíme na oleji
sýr, sůl a pepř a smícháme směs, ve které budeme řízky Každý řízek naklepeme, potřeme z obou stran hořčicí
Z mouky, vajec a mléka ušleháme těstíčko, do kterého Potom v tomto těstíčku obalíme řízky, které smažíme