5.6K čtenářů
1 h 30 m
Kuchař Berda
Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a na rozpáleném sádle osmažíme. Potom přidáme na kousky nakrájené
Mozeček rozmícháme s vejcem, vložíme do guláše a provaříme Suroviny na vejmrdu smícháme dohromady a servírujeme s gulášem
Maso a vnitřnosti nakrájíme na menší kostečky. Na rozehřátém sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli.
Ledvinky podélně rozřízneme, vykrojíme žilky, tuk a důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, několikrát
Květák rozdělíme na menší růžičky a uvaříme v osolené a okmínované vodě na skus. Poté scedíme. Růžičky
Cibuli nakrájíme na plátky a osmahneme na tuku. Pak mírně podlijeme a dusíme doměkka. Cibuli doplníme
Dobře vyprané kroupy uvaříme do měkka, propláchneme a necháme okapat. Poté je přelijeme procezenou krví
Světlý prejt: Uvařené maso jen na hrubo posekáme, přidáme syrová, ale mletá játra, dále umletou máčenou
Maso nakrájíme na malé kostičky. Na sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme pálivou papriku
Maso vložíme do studené osolené vody spolu s kořením, očištěnou kořenovou zeleninou a jednou cibulí.