Prémiový obsah
★★★
19.9K čtenářů
1 h 45 m
Redakce Recepty.eu
Špínu od hlíny, rostlin, popele nebo inkousu z rukou dokonale odstraníme rozmačkáním nedozrálého rajského jablka.
Dobře vyprané kroupy uvaříme do měkka, propláchneme a necháme okapat. Druhý den je přelijeme procezenou
Maso společně se škvarky pomeleme na strojku. Do větší nádoby dáme scezenou krev, kroupy, cibuli, maso
Dobře vyprané kroupy uvařte den předem doměkka, asi 30 minut. Propláchněte a nechte okapat. Druhý den
Jelito pokrájíme na kolečka a rozložme na talíř. Komu by vadilo střívko, předem si jelito sloupne.
Uvaříme vodu s bujónem (nebo s kořením a bez bujónu) a přidáme brambory nakrájené na malé kostičky, 6
Do hrnce vložíme nakrájené brambory, kroupy, zalejeme vodou, dochutíme kmínem, osolíme a vaříme. Mezitím
Brambory oloupejte a dejte je vařit do osolené vody s kmínem. Mezitím na lžíci sádla zpěňte na měsíčky
Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vývarem a mícháme než vzkypí. Na mírném ohni vaříme asi
Houby namočte do horké vody. Dvě šalotky nasekejte nadrobno. v litinovém hrnci rozpalte olej, zpěň- te
Kroupy důkladně propláchneme a namočíme, nejlépe přes noc. V hrnci na oleji osmahneme šalotku nakrájenou