Prémiový obsah
★★★
6.7K čtenářů
50 m
Kuchař Berda
Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
Kuličky jalovce rozdrtíme v hmoždíři. Játra omyjeme, očistíme a nakrájíme na větší kousky
marinádu z citronové šťávy, olivového oleje, 5 kuliček jalovce Navrch posypeme kuličkami jalovce a dáme nejméně hodinu
Zalijeme trochou vývaru, přidáme pepř, nové koření, jalovec
Maso osolíme, prošpikujeme klínky slaniny a opečeme na tuku v pekáči. Vyjmeme ho a na tuku dozlatova
Telecí játra umyjeme a pokrájíme na stejné řízky. Měkké játra zahustíme směsí ze smetany a mouky a povaříme
V pánvi rozpálíme zbytek oleje a játra na něm několik Játra osolíme a dáme spolu se zeleninou na velkou mísu
Vepřová játra dobře opláchneme a nakrájíme na tenké Zásadně nesolíme, jelikož by byla játra tvrdá.