Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Játra omyjeme a očistíme. Játra obalíme v mouce a v sýrovém těstíčku.
Vepřová játra dobře opláchneme a nakrájíme na tenké plátky (játra při smažení mírně násobí svůj objem)
Nejprve si připravíme těstíčko, a to tak, že uvedené Potom je namáčíme do těstíčka a z obou stran smažíme
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, položíme na plochou mísu, pokapeme
Do větší mísy si nasypeme hladkou mouku, kypřicí prášek do pečiva a cukr. Přilijeme mléko a rozklepnuté
Švestky namočíme do středně hustého těstíčka (připraveného
Nyní si nachystáme těstíčko z hladké mouky, vajec, vkládáme do rozpáleného oleje na smažení.
Játra naložíme přes noc do mléka - zjemní nám chuť. na tenké plátky (játra při smažení mírně násobí svůj