Prémiový obsah
★★★
13.2K čtenářů
40 m
Kuchař Berda
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Maso očistíme, umyjeme a osušíme utěrkou. Potom osolíme a necháme uležet na chladném místě. Obalíme v
Vložíme mlíčí a krátce povaříme (2-3 minuty). Mlíčí vytáhneme a necháme vychladnout.
Filety nakrájíme i s kostmi ve hřbetní a ocasní části na plátky silné 2 až 3 mm, přidáme najemno nakrájenou
Maso z kapra omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky, které osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou
Mlíčí usmažíme na tuku dozlatova. Smažené rybí mlíčí podáváme s malou zeleninovou oblohou
Mlíčí z kapra propláchneme a vložíme do hrnce s malým Mlíčí scedíme, osušíme a rozdělíme na menší kousky.
Kapra očistíme. Odkrojíme hlavu, ocas a ploutve. Ořezy z kapra můžeme použít na polévku. Z očištěné části
Na oleji orestujeme nakrájenou cibulku a kořenovou zeleninu s pórkem. Osolíme, opepříme a zalijeme vývarem