Prémiový obsah
★★★
10.9K čtenářů
50 m
Kuchař Berda
Skvrny od čokolády nebo kakaa odstraníte jednoduše v teplé vodě s pomocí mýdla.
U jemných choulostivých látek používáme nízkotučné mléko.
Látku do něj ponoříme a vymácháme ve vodě.
Zpracujeme si těsto, které necháme chvíli odpočinout. Poté naplníme do formiček na tlapky a pozvolna
Trochu mléka nalijeme zvlášť do mističky nebo hrnku mléko dáme do větší mísy, přidáme k němu cukr, vejce, trochu
Žloutky důkladně rozetřeme v míse s vanilkovým i krupicovým cukrem. Do směsi přidáme kondenzovaná mléka
Pečící formu si vymažeme a vysypeme. Troubu předehřejeme na 160 stupňů. Oddělíme bílky od žloutků. Bílky
Mrkev a cuketu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Růžičky květáku omyjeme a nakrájíme na
Cibule oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, které necháme zesklovatět na oleji. Posypeme moukou a restujeme
Mleté maso, petrželka, sýr, vejce, strouhanky, česnek, cibule, sůl a pepř smícháme dohromady a tvarujeme
Česnek nakrájíme na tenké plátky a na pánvi je zpěníme v rozpáleném oleji. Potom přidáme rajčata nakrájená
Začneme tím, že si všechnu zeleninu a slaninu nakrájíme na kostičky. Čočku přebereme a propláchneme ve
Kuřecí prsa rozkrojíme na dva tenčí řízky, lehce naklepeme a osolíme. Smícháme solamyl se sodou a vmícháme