Prémiový obsah
★★★★
20.4K čtenářů
4 h
Kuchař Berda
Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.
Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.
Trnky rozmačkáme, dáme je do velké sklenice, zalijeme vodou i alkoholem a přidáme koření a cukr. Promícháme
Zralé trnky rozdrtíme vidličkou nebo šťouchadlem na brambory. Vmícháme cukr a skořici. Dáme do lahve
Řapíky rebarbory oloupeme od dřevnaté slupky a dužinu nakrájíme na malé kousky. Nakrájenou rebarboru
tak jsme se báli, že při zahřívání by se nám místo sirupu Sirup je kyselkavý, hustý, voňavý po mirabelkách, krásně
Nejprve si povaříme nakrájené citrony v 1,5 l vody. Necháme krátce vychladnout a přidáme listy kopřiv