Prémiový obsah
★★★
7.6K čtenářů
1 h
Kuchař Berda
Rybí zápach dostanete z rukou, namočíte-li je na chvíli v mléku.
Sirup plníme do skleněných lahví vymytých vroucí vodou Před uzavřením můžete na povrch sirupu nakapat pár
Občas promícháme a až se cukr rozpustí, sirup slijeme Sirup je určený k rychlejší spotřebě, uchováváme ho
Do 5 litrové láhve dáme květy, kyselinu, převařenou vodu a necháme 24 hodin stát. Potom přecedíme přes
nalijte do čistých lahví a když chcete mít jistotu, že sirup Pokud byste chtěli mít sirup úplně čistý, pak použijte
Bezinkové květy ostříháme, z citronu vymačkáme šťávu Bezinkový sirup je vhodný do vody nebo čaje, taktéž
Bezinky dáme do dvou až tří litrů vroucí vody a povaříme asi deset minut. Poté zcedíme, prolisujeme,
Květy sbíráme někde na opuštěném místě, vybereme broučky, odstříháme velké stonky a dáme do hrnce. Přilijeme
Bezinky umyjeme, vaříme ve vodě asi 15 minut. Šťávu přecedíme, přidáme cukr a vaříme dalších pět minut
Zralé bezinky češeme tak, že ustříháme celé vrcholky a teprve doma bobulky otrháme. Rozvaříme je s trochou