Prémiový obsah
★★★★
31K čtenářů
1 h 10 m
Kuchař Berda
Nemáme-li k dispozici moučkový cukr, je možné jej vyrobit pomletím cukru krupice v el.
mlýnku na kávu.
Pokud navíc do cukru nasypeme i trochu vanilkového, bude mletý cukr výrazně a příjemně vonět.
Bobule dáme všechny do větší nádoby o objemu alespoň 5 litrů, zalijeme je vodou a hrdlo láhve přetáhneme
Občas promícháme a až se cukr rozpustí, sirup slijeme Sirup je určený k rychlejší spotřebě, uchováváme ho
Do 5 litrové láhve dáme květy, kyselinu, převařenou vodu a necháme 24 hodin stát. Potom přecedíme přes
nalijte do čistých lahví a když chcete mít jistotu, že sirup Pokud byste chtěli mít sirup úplně čistý, pak použijte
Bezinkové květy ostříháme, z citronu vymačkáme šťávu Bezinkový sirup je vhodný do vody nebo čaje, taktéž
Květy sbíráme někde na opuštěném místě, vybereme broučky, odstříháme velké stonky a dáme do hrnce. Přilijeme
Zralé bezinky češeme tak, že ustříháme celé vrcholky a teprve doma bobulky otrháme. Rozvaříme je s trochou
Bezinky dáme do dvou až tří litrů vroucí vody a povaříme asi deset minut. Poté zcedíme, prolisujeme,
Bezinky umyjeme, vaříme ve vodě asi 15 minut. Šťávu přecedíme, přidáme cukr a vaříme dalších pět minut
Ve větší míse si vyšleháme máslo s cukrem a sirupem Mezitím si utřeme máslo, cukr a sirup.