Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
Do šejkru dáme na dno několik kostek ledu, přes sítko přilijeme ostatní suroviny a důkladně protřepeme
Brusinky namočíme do vody. Máčíme nejlépe přes noc. Druhý den brusinky slijeme. Vodu nevylíváme, můžeme
Formu na chlebíček vymažeme a vysypeme, troubu dáme vyhřát. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva,
mouku, hladkou mouku, prášek do pečiva, sůl, cukr a pomerančovou vanilkový extrakt, cukr, kůru z půlky pomeranče a pomerančovou
Ve džbánu promícháme vychladlý sirup, vodku, pomerančovou
Celá vejce s cukrem ušleháme do pěny. Do tohoto základu přidáme mouku prosetou s kypřícím práškem a poté
vyšleháme máslo s cukrem a poté přidáme tvaroh a pomerančovou
kůru, kterou zalijeme pomerančovou šťávou, lihem. Pomerančový likér necháme uležet 4 týdny.