3.5K čtenářů
2 h
Patrik Kőlbl
Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
oloupeme, odstraníme slupku, vykrájíme měsíčky, z pomeranče
Pomeranče a pomelo oloupeme, zbavíme slupky a nakrájíme Pokud je marmeláda po vychladnutí málo tuhá vmícháme
Angrešt odšťavníme, odvážíme litr, dáme do hrnce, přidáme gelfix se dvěma lžícemi cukru a přidáme do
Švestky vypeckujeme a pomeleme, dáme do hrnce a vaříme, dokud nezhoustnou. Přidáme cukr, želírku, kyselinu
Šípky opereme a osušíme. Odkrájíme z nich stopky a konce. Dáme je do tlakového hrnce, zalijeme vodou
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na rozehřátém sádle orestujeme. Pak přidáme mleté maso, osolíme, osmahneme
Horkou marmeládu naplníme do čistých, suchých sklenic
Do hrnce s vodou dáme maso a kostí a vaříme asi hodinu. Postupně odebíráme vyvařenou pěnu. Cca po hodině
Maso: Smíchat cukr se solí. Maso vložit do pekáčku a ze všech stran ho směsí hojně posypat. Přikrýt