Prémiový obsah
★★★
8.6K čtenářů
1 h 10 m
Kuchař Berda
Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.
Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.
Velkou žlutou dýni rozkrájíme, vydlabeme a okrájíme. Pak ji nakrájíme na kostičky cca 2 x 2 cm velké
Dýni nakrájíme na pruhy, okrájíme a zbavíme vnitřku a nakrájíme na kostičky 2x2 cm. Vaříme půl hodiny
Horká dýňová povidla plníme do menších nahřátých skleniček Koření můžeme také do povidel přidat v malém plátěném
Vařené brambory nastrouháme na vál, posypeme moukou a uděláme důlek, do kterého dáme vejce, osolíme a
varu a za občasného promíchávání je vaříme, až jsou povidla Potom horká povidla naplníme do nahřátých sklenic,
Povidla rozmíchejte tyčovým mixérem, přidejte skořici Povidla by měla sahat centimetr pod okraj.
Heru (máslo) necháme změknout při pokojové teplotě. Nastrouháme si mrkev najemno. Přidáme změklou heru
Krátce opečeme a přilijeme vývar, dýňové pyré a povaříme Na sucho na pánvi orestujeme dýňová semínka a nakrájenou