Prémiový obsah
★★★
4.8K čtenářů
1 h
Patrik Kőlbl
Skvrny od smůly nejlépe odstraníme odlakovačem na nehty a nebo je potíráme hadříkem namočeným v benzínu.
Zalijeme vývarem a přidáme koření, osolíme a opepříme podle Zahustíme podle potřeby moukou rozšlehanou ve smetaně
Do vlažného mléka přisypeme 1 lžičku cukru, droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme obě mouky
Maso nakrájíme na plátky (je lepší koupit již nakrájené) a naložíme do bílého jogurtu s česnekem. Necháme
Pláty listového těsta rozprostřeme na plech s pečícím papírem a rovnoměrně propícháme vidličkou. pečeme
Okurky omyjeme a naskládáme střídavě s listy a koprem do 5 litrové sklenice. V hrnci smícháme 5 l vody
Všechnu zeleninu očistíme a opereme. Mrkev, petržel a celer nastrouháme na hrubším struhadle, ostatní
párátka, naporcujeme a každou porci obložíme trochou hruškové
Cukr nasypeme do hluboké mísy a přidáme máslo pokojové teploty. Spojíme a přisypeme mouku vejce a citrónovou
Do malého kastrůlku nebo hrnku rozdrobíme droždí, rozetřeme je lžící na kašičku, přidáme lžičku cukru
Játra omyjete a položte je na prkénko. Ostrým velkým nožem z nich začněte odškrabávat malé kousky, podobně