Prémiový obsah
★★★
2K čtenářů
35 m
janapozarova
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Povidla promícháme s rumem a naplníme kolečka. Na másle opečeme cukr a mák a posypeme tím taštičky
Povidla rozmícháme s rumem a do středu každého kolečka
Potřeme povidly a překlopíme jednu část na druhou. Hotové vychladlé taštičky obalíme v polovině v pečícím
Náplň připravíme jednoduše a to tak, že smícháme povidla Taštičky dáme na talíř, posypeme a pokapeme rozpuštěným
Naplníme povidly s rumem, uzavřeme, uvaříme ve vroucí máslo, přidáme cukr, strouhanku a opečeme dozlatova, taštičky
Povidla promícháme s rumem a naplníme kolečka. Na másle opečeme cukr a strouhanku a posypeme tím taštičky
těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka, která naplníme povidly
Taštičky vaříme v osolené vroucí vodě. Jakmile taštičky vyplavou na povrch vyjmeme je děrovanou
Těsto okolo povidel stlačíme a okrouhlou formičkou vykrájíme polokruhové taštičky.
Na každý čtverec dáme lžíci povidel a přehneme. Pořádně kraje přitlačíme, aby nám povidla nevytekla
Na každé kolečko dáme lžičkou povidla, přehneme napůl Taštičky podáváme posypané opraženou strouhankou smíchanou