Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Dáme si vařit vodu, osolíme a povaříme pórek doměkka
Na kousky nakrájený pórek vložíme na rozehřáté máslo Můžeme přidat olivy, špenátzové listy nebo sýr.
Uvařené pórky necháme okapat, nakrájíme na kousky, zapečeme v troubě až sýr zezlátne.
Pórek si nakrájíme na kolečka a lískové oříšky opečeme Do misek dáváme brambory, pórek, nastrouhaný sýr a
pomazánkové máslo, kousek změklého klasického másla, tavený sýr Přisypeme do směsi v misce, přidáme najemno nakrájený pórek
Poklademe sýrem a dáme na 20 min změknout do mírně
opláchneme, vysušíme, naplníme směsí, posypme nastrouhaným sýrem
pak odklopíme, placičky otočíme a každý posypeme sýrem Karbanátky zapečené se sýrem podáváme s bramborovou