3.7K čtenářů
1 h 10 m
Kuchař Berda
Nemáme-li k dispozici moučkový cukr, je možné jej vyrobit pomletím cukru krupice v el.
mlýnku na kávu.
Pokud navíc do cukru nasypeme i trochu vanilkového, bude mletý cukr výrazně a příjemně vonět.
Kuře naporcujeme, porce potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme a na oleji upečeme. Mezitím si připravíme
Játra omyjeme, odblaníme, a nakrájíme na široké kousky silné 7 - 10 mm. Bezprostředně před smažením játra
Ančovičky rozmixujeme s 1/3 másla a česnekem. Směs přemístíme do zapékací mísy. Na pánvi připravíme jíšku
Halušky si připravíme podle návodu na obalu. Halušky tvoříme přes sítko s velkými oky, přímo do vroucí
Cuketu oloupeme, nakrájíme na hranolky a dáme do máslem vymazané zapékací mísy. Poté přelijeme smetanou
4 vejce uvaříme na tvrdo, překrojíme na půl a vybereme žloutky. Máslo promíchám, přidáme žloutky, housku
Uřízneme vršky paprik, zbavíme vnitřků, semen a vydlabeme. Sýr a salám nastrouháme na hrubém struhadle
Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme na pánev a necháme ji vyškvařit a opražit za občasného promíchání
Sýr nakrájíme na tenké plátky, které osolíme, prostřídáme s plátkem šunky, opepříme a obalujeme do listového
Vykuchaného, očištěného a omytého candáta nakrájíme na porce, osolíme a narovnáme do vymazané zapékací
Hrách přebereme, opláchneme a namočíme na několik hodin do studené vody. Potom ho ve stejné vodě uvaříme
Bagety rozkrojíme, potřeme kečupem a protlakem a posypeme oreganem. Obložíme salámem a nakrájenými rajčaty