Prémiový obsah ★★★ 12.9K čtenářů Přidat komentář

Babiččin zeleninový nákyp

1 h 5 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Babiččin zeleninový nákyp

  1. Cukety zbavíme konců, omyjeme a podélně rozpůlíme.
  2. Asi 2 minuty je namáčíme ve slané vodě, pak je vyjmeme a necháme okapat.
  3. Papriky krátce opečeme v troubě nebo na plameni a spaříme, abychom je mohli oloupat.
  4. Pak paprikové lusky rozpůlíme nebo rozčtvrtíme, zbavíme stopek, jádřinců a bílé dužiny a nakrájíme na proužky.
  5. Rajčata křížem nařízneme ostrým nožem, spaříme a oloupeme.
  6. Dužinu nakrájíme na malé kostičky, přičemž odstraníme stopky a jádra.
  7. Dobrou polovinu oleje rozpálíme v kastrůlku a osmahneme na něm rajčata s bazalkou.
  8. Přidáme rozmačkaný oloupaný stroužek česneku a vše dusíme při mírné teplotě asi 15 - 20 minut.
  9. Opepříme.
  10. Sardelky necháme okapat a podélně rozpůlíme.
  11. Olivovým olejem vymažeme formu v odpovídající velikosti, na dno rozložíme rozříznutou stranou nahoru cukety a posypeme trochou soli.
  12. Navrch rozdělíme rajčata a proužky paprik, zakryjeme plátky sýra, rozložíme sardelky a pokapeme zbylým olivovým olejem.
  13. Nákyp pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 - 20 minut.
  • 3 cukety
  • sůl
  • 2 paprika
  • 400 g rajčata
  • 6 lžíce olivový olej
  • nasekaná bazalka
  • stroužek česnek
  • mletý pepř
  • 4 sardelky v oleji
  • 150 g plátkového sýr

Mražené bílky

Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.

V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.

Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.

Výborný zeleninový nákyp
2.5K
1
janapozarova

Výborný zeleninový nákyp

Zeleninu si povaříme v osolené vodě, aby byla napůl měkká. Salám nakrájíme, sýr nastrouháme, smícháme

Francouzský zeleninový nákyp
8.5K
Kuchař Berda

Francouzský zeleninový nákyp

Zbylý salám nakrájíme na proužky a nasypeme na nákyp Sýr nakrájíme na kostičky a nasypeme ho na nákyp, přelijeme

Moravský zeleninový nákyp
4.2K
Kuchař Berda

Moravský zeleninový nákyp

Nákyp přelijeme bešamelovou omáčkou, posypeme strouhankou

Zeleninový nákyp s chorizem
32
redakceTerka
★★★

Zeleninový nákyp s chorizem

Omyté brambory uvaříme doměkka. Poté oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli, papriku a cuketu očistíme

Španělský zeleninový nákyp s chorizem
1.3K
janapozarova

Španělský zeleninový nákyp s chorizem

Brambory si uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na kostičky, papriku

Zeleninový nákyp s vepřovým masem
5.2K
Kuchař Berda
★★★

Zeleninový nákyp s vepřovým masem

Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka, květák rozebereme na růžičky, ostatní zeleninu drobně

Zeleninový nákyp s uzeným masem
6.8K
Kuchař Berda
★★★

Zeleninový nákyp s uzeným masem

Zeleninu očistíme, uvaříme v osolené vodě doměkka, květák rozebereme na růžičky, hrášek necháme okapat

Zeleninový nákyp
69
Apetit Online
★★

Zeleninový nákyp

Troubu předehřejte na 190 stupňů. Vymastěte zapékací mísu. Těstoviny povařte osm minut v osolené vodě

Zeleninový nákyp
276
Prima Fresh
★★★

Zeleninový nákyp

Předehřejte troubu na 200 °C. Oba druhy brambor vařte ve vodě asi 15–20 minut doměkka.,Ve velké pánvi

Zeleninovy nákyp
147
Vareni.cz
★★★

Zeleninovy nákyp

Zeleninový nákyp nám nabude. Zeleninový nákyp pečeme v mírně vyhřáté troubě do té

Babiččiny hříbečky
1.4K
Redakce Recepty.eu
★★★

Babiččiny hříbečky

Vypracujeme těsto, polovinu obarvíme kakaem na hnědo. Uděláme bílé nožičky a tmavé kloboučky, slepíme

Babiččiny bramboráky
8.5K
32
Redakce Recepty.eu
★★★

Babiččiny bramboráky

Brambory si nastrouháme najemno a vymačkáme z nich vodu, přidáme vejce, osolíme, opepříme, přidáme majoránku