Prémiový obsah
★★★★
35.3K čtenářů
1 h 40 m
Kuchař Berda
Aby nakrájené ovoce nezhnědlo a nechceme, aby mělo citronovou chuť, použijeme jakoukoliv citronovu limonádu, dokonce ovoce nasákne příjemnou chuť.
cibuli si oloupeme a nakrájíme na kolečka, poté oloupeme česnek a nakrájíme ho na plátky. Obojí vložíme
Mango oloupeme, vypeckujeme a dužinu nakrájíme na malé kostky. Mátu omyjeme, osušíme a otrháme lístky
Rajčata a jablka nakrájíme nahrubo. Rajčata, cibuli a sůl 20 minut pomalu vaříme. Přidáme rozinky, cukr
Smícháme všechny suroviny, kousky jablek a v hrnci přivedeme k varu. Ztlumíme a vaříme asi 40 minut.
Rajčata omyjeme, do kříže nařízneme a spaříme vroucí vodou. Necháme je vychladnout, oloupeme je a dužinu
Všechno smícháme, včetně šťávy z kompotu a pomažeme maso, které necháme přes noc celé ponořené marinovat
V hrnci přivedem k varu půl litru vody a dáme do ní ocet, cukr, citrónovou šťávu, med, sůl a koření.
Hotové čatní plníme za horka do čistých skleniček, Toto chuťově výrazné čatní je vynikající příloha k
Sklenice si důkladně vymyjeme a plníme hotovým čatní