Aby nakrájené ovoce nezhnědlo a nechceme, aby mělo citronovou chuť, použijeme jakoukoliv citronovu limonádu, dokonce ovoce nasákne příjemnou chuť.
Zelí vyklopíme ze sklenic do hrnce, podlijeme vodou Vmícháme do hotového zelí.
Cuketu oloupeme, zbavíme jádřinců a nahrubo nastrouháme. Přidáme sůl, cukr a ocet a dobře promícháme.
Cuketu omyjeme, oloupeme nastrouháme. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme cuketu, koření a
Zalejeme trochou vody, aby se nám zelí při vaření nenapalovalo Jakmile bude zelí měkké, nastrouháme do něj najemno
Mezitím připravíme zelí: osmahneme cibulku, přisypeme Upečenou kachnu podáváme s houskovými knedlíky a dušeným zelím
Příprava zelí: Velkou cuketu oloupeme, malou opláchneme Občas mícháme, aby se zelí nepřipálilo.
Mezitím připravíme zelí: osmahneme cibulku, přisypeme
Cuketu, jablko, zázvor a cibuli oloupeme. Zázvor nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle. Z cukety
Zpracujeme klasickým způsobem kynuté těsto. Necháme vykynout, rozdělíme na jednotlivé prameny, podle
Mléko ohřejeme a nadrobíme do něj droždí – uděláme kvásek. Do kvásku přidáme ostatní suroviny a vymícháme