3.1K čtenářů
1 h 40 m
Kuchař Berda
Pokud připálíme mléko v hliníkovém hrnci, stačí v hrnci povařit jednu cibuli.
Připálené mléko vystoupí na hladinu v podobě pěny.
Mouku s cukrem, droždím, solí, vejci, kůrou, olejem a rozehřátým tukem na pečení zaděláme vlažným mlékem
Uděláme kvásek. Na vál dáme mouku, změklý tuk a vejce. Přilijeme kvásek a zpracujeme těsto, které necháme
naplníme dle chutí a pomocí vlhkých rukou tvoříme koláčky Koláčky dáme na pečící papír necháme ještě chvíli kynout
Z bílků a soli vyšleháme pevný sníh, do něj postupně zašleháme moučkový cukr a pak lehce vmícháme směs
Mléko, vodu, droždí, cukr, sůl smícháme a necháme si vzejít kvásek. Přidáme do mouky s olejem a necháme
Máslo, med a žloutek utřeme do pěny a zaděláme moukou smíchanou se škrobovou moučkou Maizenou. Těsto
Hrnečky vhodné ho trouby vymažeme olejem. Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem a přidáme špetku
Vypracujeme těsto a hned zněj vytvarujeme koláčky. Koláčky pokládáme na plech a lehce zploštíme dlaní.
Brambory oloupeme, nastrouháme najemno do mísy, přidáme vejce, zasypeme moukou smíchanou se solí a nejprve
Z hladké a hrubé mouky, másla, větší části kokosu (část necháme na posypání), vanilkového cukru a vajíčka